Voordelen

 1. MILIEU

  Carpoolen naar school betekent minder verkeer op de weg en dus minder minder filevorming. Op deze wijze draag je bij aan meer respect voor het leefmilieu.

  De gemiddelde CO2 uitstoot van een wagen is 323g/km. Indien je je kinderen elke dag naar school rijdt, ben je verantwoordelijk voor een uitstoot van 580kg CO2 per jaar.  Dus, waarom niet carpoolen en bijdragen aan het verminderen van deze uitstoot?

 2. VEILIGHEID

  Minder wagens aan de ingang en de omgeving van de school, betekent meer plaats en veiligheid voor de voetgangers en de fietsers. Door hieraan bij te dragen, bied je je kind de mogelijkheid om zonder gevaar naar school te gaan.

  Je vindt hier enkele veiligheidstips.

 3. TIJDSWINST

  Je bepaalt je trajecten zoals je wilt : enkel ‘s ochtends of ‘s avonds rijden, bepaalde dagen in de week en de andere niet, één week op de twee, …. aan jou om de meest voordelige regeling te treffen voor jou en je mede-carpoolers.

 4. BESPARING

  Als de school van je kind zich bevindt op 5 km van je woning, kost deze omweg jou jaarlijks 540 euro (5km x 2 x 180 schooldagen x 0.31€)

   Als je de trajecten afwisselend doet met de andere ouders, verminder je je kosten voor de helft of meer!

 5. GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

  Carpoolen maakt het traject naar school veel aangenamer. Je kind treft nieuwe klasgenoten en jij ontmoet hun ouders. Misschien worden jullie vrienden?

een dienst van Mpact